Online afspraak inplannen met jou als huisarts

Nederlanders zijn gewend dat ze voor bijna alles online een afspraak kunnen maken. Voor de coronavaccinatie, de kapper, het afhalen van een rijbewijs of een onderhoudsbeurt van hun auto. Precies datzelfde wordt ook verwacht van de huisarts. Vandaag de dag willen jouw patiënten online een afspraak met jou kunnen inplannen.   

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Hoe je dat als huisarts technisch het beste kunt aanbieden? De persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is de meest voor de hand liggende oplossing, daar hebben patiënten al hun gezondheidsgegevens toch al bij elkaar in één app. Jouw patiënt heeft er zijn medische gegevens en belangrijke uitslagen altijd paraat. En via deze digitale omgeving kan jouw patiënt ook binnen no-time online een afspraak inplannen. Die functionaliteit zit al in het PGO ingebouwd, en de koppeling met jouw agenda is er meestal ook al. En wanneer dat laatste niet het geval is, dan is dat eenvoudig tot stand te brengen. Kortom: alle ingrediënten liggen al klaar! 

Aanbieder selecteren: let op koppelingen 

Mocht je nog geen PGO hebben, dan is dit het moment om er een op te zetten. Er zijn verschillende leveranciers die een PGO inclusief het wettelijk verplichte MedMij-label aanbieden. Let bij de selectie vooral op de mogelijkheden om andere systemen te koppelen. Daar ga je als huisartspraktijk namelijk veel plezier van beleven. Zo hebben wij goede ervaringen met PharmaPartners, met wie we inmiddels samenwerken. We weten hoe goed onze oplossing voor VoIP-telefonie – snelle telefonie via internet – koppelt met hun huisartsinformatiesysteem (HIS) ‘Medicom’. Daarin zit standaard al een uitstekend PGO: mijngezondheid.net.  

Service aan de patiënt, tijdbesparing voor jou

Verder is er eigenlijk weinig nodig om de wens van de patiënt in vervulling te laten gaan. Hij opent zijn vertrouwde omgeving en plant zelf een afspraak in. Op precies een moment dat jij beschikbaar bent en het hem schikt. Dat scheelt jouw assistenten telefoontjes en werk, die hoeven de afspraak alleen nog maar te accorderen. Een mooie service aan de patiënt én een mooie tijdbesparing voor jouw huisartsenpraktijk. Win win! 

[Tip] Bekijk de video waarin Cyreille Halberstadt – praktijkmanager Lokaal Centrum voor Gezondheidszorg Hagi – vertelt over Zorg Anywhere: dé complete werkplekoplossing voor huisartsen.

 

Download ons e-book '8 patiëntverwachtingen die je als moderne huisarts écht moet waarmaken'

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper