Mobiele apparaten beveiligen: dit is dé oplossing voor de eerstelijnszorg!

Pc’s, laptops, smartphones, tablets: als eerstelijnszorgverlener werk je met allerlei mobiele toestellen. Even een mail versturen op je telefoon terwijl je naar de volgende patiënt loopt. Of juist via de tablet een online consult op afstand houden. Lekker efficiënt, maar hoe zit het met de veiligheid? Hoe voorkom je datalekken met al die verschillende toestellen? Hiervoor delen we graag een handige oplossing met je.

 

Mobiele apparaten in de eerstelijnszorg

Merk jij ook dat mobiele apparaten steeds meer onderdeel worden binnen de zorg? En wordt er veel flexibiliteit van je verwacht? Dan komt dit misschien deels vanwege de krimp van het aantal huisartsen en het probleem om voldoende huisartsenzorg te kunnen bieden in bepaalde regio’s. Werken op afstand is voor veel eerstelijnszorgverleners niet langer een uitzondering. Als huisarts kun je vanaf elke gewenste locatie patiënten spreken voor een consult, via chat, telefoon of beeldbellen.

Dit gebeurt via allerlei mobiele apparaten en dus wil je bedrijfsinformatie altijd en overal bij de hand hebben. Tegelijkertijd wil je je niet druk hoeven maken over de veiligheid daarvan. Die verantwoordelijkheid ligt vaak bij de IT-afdeling. Aan hen de taak om al die verschillende mobiele apparaten deskundig te beveiligen.

Mobile Device Management (MDM)

Met de toename van mobiele apparaten wordt goede security steeds belangrijker. Als eerstelijnszorgverlener werk je tenslotte met zeer privacygevoelige gegevens. Dus wat gebeurt er bijvoorbeeld als een device gestolen wordt of verloren raakt? Hoe zorg je ervoor dat al je medewerkers de benodigde beveiligingsupdates doorvoeren? En hoe houd je inzicht in welke verschillende applicaties en netwerkverbindingen er worden gebruikt? Het antwoord is simpel: met Mobile Device Management (MDM).

Met een MDM-tool beheren we al je devices vanaf één platform. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beheer van veilige verbindingen of het uitvoeren van updates. Ook is het mogelijk om bij verlies of diefstal de mobiele apparaten op afstand te vergrendelen of data te wissen. Vertel ons welke apparaten je gebruikt en wij koppelen ze binnen no time aan onze beheertool. Lees hier alle voordelen van MDM.

Microsoft Intune

Microsoft Intune is een MDM-tool die wij graag inzetten. Het is een Cloud-oplossing voor MDM waardoor al je medewerkers veilig kunnen werken in de Cloud. Wijzigingen in het securitybeleid kunnen in één keer worden doorgevoerd voor een grote groep apparaten. Het volledige beheer gebeurt op afstand;

  • Apps implementeren en verifiëren

  • Instellingen aanpassen voor het openen en delen van gegevens

  • Apparaten blokkeren en gegevens verwijderen

  • Vereisen van een minimale softwareversie

  • Voorkomen dat bedrijfsdata meegaat in de automatische reservekopie

  • Blokkeren van gegevensuitwisseling tussen privé en zakelijke applicaties

  • Vereisen van een pincode of vingerafdruk

Ook veilig mobiel werken?

Wil je ook in één keer zicht hebben op al je mobiele apparaten? Of heb je hulp nodig bij het opstellen van een intern beleid voor het gebruik hiervan? Laat het ons weten, we helpen je graag.

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper