Veilig e-mailen in de zorg met Office 365

De druk op de zorg neemt onverminderd toe. Daarom zijn zorginstellingen continu op zoek naar mogelijkheden om met bestaand personeel taken beter en geautomatiseerd te laten verlopen. Zeker ook op het gebied van privacy en security. Mede door de komst van de AVG/GDPR zijn zorginstellingen gedwongen maatregelen te nemen. De beveiliging van e-mails is hier een goed voorbeeld van. Op dit moment kiezen veel zorginstellingen voor een extra, kostbare applicatie om veilig e-mails te kunnen verzenden. Met de nieuwe mogelijkheden voor e-mailversleuteling en gegevensbeveiliging in Office 365 is dit echter niet meer nodig.

Veilig e-mailen als onderdeel van Azure Information Protection

Een belangrijke voorwaarde voor veilige en effectieve security-oplossingen is dat bestaande processen niet verstoord worden. De keuze voor een apart systeem om veilig te e-mailen en zorgdossiers uit te wisselen, betekent dat medewerkers een extra handeling moeten verrichten. Dit vergt training en verhoogt de druk op de zorgverlener. Met Azure Information Protection is dit niet nodig. Azure Information Protection ondersteunt medewerkers automatisch in het veilig versturen van berichtgeving. Dit gebeurt onder meer door automatische dataclassificatie op basis van de GDPR en de mogelijkheid om e-mails en meegestuurde documenten automatisch uit te lezen. Een e-mail die gevoelige data bevat, zoals persoonsgegevens of patiëntendossiers, wordt zo automatisch conform de classificatie versleuteld. Dit geldt voor zowel het transport als de inhoud.

Beveiliging e-mail: van inhoud tot en met ontvanger

Met veilig e-mailen van Microsoft en onze dienstverlening gaan wij verder dan de bestaande applicaties die zich puur richten op de verbinding. Op basis van belangrijke sleutelwoorden en ingesteld beleid wordt data geclassificeerd en e-mails kunnen op basis van inhoud automatisch versleuteld en voorzien worden van extra verificatie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het doorsturen van e-mails en printgedrag. Op basis van de vertrouwelijkheid kan ingesteld worden of een e-mail mag worden doorgestuurd, of deze geprint mag worden en welke apparaten veilig genoeg worden geacht om de e-mail te openen. Door middel van een technische controle checkt Microsoft bovendien ook of de ontvangende partij zijn e-mailomgeving veilig heeft ingericht. Zo zorgt u ervoor dat vertrouwelijke patiëntinformatie optimaal beveiligd is.

Stapsgewijs met Arcus IT naar veilig e-mailen

Met Azure Information Protection zorgt u voor veilige e-mailuitwisseling in de zorg binnen de standaard Microsoft-oplossing die u al gebruikt voor uw dagelijkse business. Hierdoor hoeven medewerkers niet in meerdere systemen tegelijkertijd te werken en tilt u de beveiliging van uw e-mailverkeer naar een hoger niveau. Wij gaan graag met u in gesprek over de veiligheid van uw e-mails. Samen bepalen we hoe ver u wilt gaan en wat bij uw organisatie past.

De eerste stap is het instellen van een aantal standaard sleutelwoorden, zoals patiënt, verzekerde of hartziekte, waarvoor we de automatische versleuteling inregelen. In de tweede en derde fase kijken we naar de data en ontvangers. We classificeren documenten op basis van de inhoud en kijken wie de ontvangers van uw e-mails zijn. Zo zorgen we ervoor dat de oplossing precies bij uw organisatie past en dat bedrijfsprocessen niet worden verstoord door bijvoorbeeld te strak ingerichte beveiliging. Regelmatig ontvangt u een aanbevelingsrapport en middels het dashboard heeft u altijd inzicht in de actuele staat van de beveiliging.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen om de beveiliging van uw e-mails te optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper