5 voordelen van Mobile Device Management

Bel je vanaf je mobiele telefoon naar de klant? Werken medewerkers met een tablet? Is flexibel werken de norm binnen jouw onderneming? Waarschijnlijk is het antwoord op minimaal één van deze vragen ‘ja’. Het gebruik van mobile devices groeit nog steeds razendsnel en zo heb je te maken met de uitdagingen op het gebied van het beheer en de beveiliging van deze devices.

Je medewerker gebruikt bijvoorbeeld zijn eigen – vaak slecht beveiligde – smartphone voor het openen en versturen van de zakelijke e-mail en op een datalek zit niemand te wachten. Door gebruik te maken van Mobile Device Management (MDM) beveilig én beheer je deze de mobiele apparaten. Veilig en efficiënt, allemaal tegelijk. Hoe dat werkt? In dit blog laten wij je vijf voordelen van Mobile Device Management zien

1 Altijd en overal veilig mobiel werken

Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Met MDM beheer je alle devices vanaf één platform en dat zorgt ervoor dat je meer grip op de beveiliging heeft. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van beveiligingssoftware, het beheer van veilige verbindingen of het uitvoeren van updates. Wanneer je dit centraal regelt, weet je dat de beveiliging van alle mobiele apparaten binnen je onderneming altijd up-to-date is. Ongeacht of men nu op kantoor werkt of buiten de deur.

2 Met MDM bespaar je tijd

Want je hoeft niet meer alle smartphones en tablets afzonderlijk te beveiligen. Is je medewerker bij de klant en kan hij niet meer bij de bestanden komen die hij nodig heeft voor zijn afspraak? Of heeft hij nou net die ene app nodig voor zijn presentatie? Op afstand geef je toegang, pas je wachtwoorden aan, wijs je extra data toe of installeer je bijvoorbeeld de benodigde applicatie.

3 Flexibel én zorgeloos werken voor iedereen

Je medewerkers kunnen altijd en overal zorgeloos aan de slag, want de mobile devices waar zij mee werken zijn met MDM altijd op de juiste manier ingesteld. En is dat niet het geval? Dan stel je het op afstand in. Zo kan iedereen zich focussen op zijn eigen werk. Wil je medewerkers meer flexibiliteit geven? Je kunt er ook voor kiezen dat zij bijvoorbeeld zelf eenvoudig bedrijfsapplicaties installeren.

4 Ook bij verlies blijven je bestanden veilig

Is de tablet gestolen of een mobiel verloren? Geen reden tot paniek! Het is namelijk mogelijk om op afstand de mobiele apparatuur te vergrendelen of zelfs de data te wissen. Zo weet je tenminste zeker dat waardevolle data niet op straat ligt.

5 MDM draagt bij aan AVG compliance

Je zorgt er op deze manier voor dat de mobile security altijd up-to-date is. Je stelt bijvoorbeeld zelf in wanneer de updates uitgevoerd moeten worden of de wachtwoorden periodiek gewijzigd. Mobile devices lopen met MDM minder kans op bijvoorbeeld een malware besmetting. Je maakt het de cybercrimineel moeilijk en bij verlies blijven je bestanden veilig. De kans op een datalek is minimaal én persoonsgegevens zijn veilig.

Verwerk je persoonsgegevens en maken medewerkers gebruik van mobile devices? Dan is een intern beleid op het gebruik van mobile devices een must. MDM draagt bij aan het interne beleid voor de AVG. Naast dat technisch de security goed geregeld is, toon je aan dat je verantwoordelijkheid neemt om je aan deze wet te houden.

Meer weten hoe wij met MDM rendement realiseren voor jouw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper