Arcus IT Group neemt DIFFERIT over

Arcus IT Group heeft AFAS-implementatiepartner DIFFERIT overgenomen. “De overname stelt ons in staat om onze klanten, naast de ondersteuning op het gebied van infrastructuur en technisch applicatiebeheer, voortaan ook van dienst zijn op het functionele niveau rondom hun bedrijfsprocessen. Het is wat ons betreft dus een logische stap in de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening en toegevoegde waarde”, aldus Rob Verbeek, CEO van Arcus IT Group.

Versterkte waardepropositie

DIFFERIT is gecertificeerd AFAS-partner en ondersteunt haar klanten in de volle breedte als het gaat om de bedrijfssoftware: van advies en implementatie tot gebruikerstrainingen en optimalisatie. De ervaren organisatie heeft zich met name gespecialiseerd in de begeleiding van organisaties uit de accountancy, cultuur, zorg, zakelijke dienstverlening, handel en productie.

Rob Verbeek: “DIFFERIT heeft, net als Arcus IT, onder meer een focus op de accountancybranche en is hiervoor zelfs exclusief implementatiepartner voor AFAS. Een vergelijkbare afspraak geldt overigens voor de culturele sector: vrijwel alle theaters van Nederland worden door DIFFERIT bediend. Verder zien wij ook dat veel andere klanten van Arcus IT, met name ook in de zorg, in toenemende mate gebruik maken van AFAS. Daarnaast heeft DIFFERIT veel ervaring met het koppelen van AFAS met andere systemen, waaronder ook PowerBI. Kortom, een mooie toevoeging aan ons portfolio!”

Integratie van de organisaties

Volgens Rob Verbeek sluiten ook de ambities van de organisaties naadloos op elkaar aan: “We hadden direct een goede klik met Tarik El Hamdaoui, de directeur-oprichter van DIFFERIT. Hij is net als wij een gedreven ondernemer die graag wil bouwen aan zijn bedrijf. Dat ondernemerschap koesteren wij binnen Arcus IT. Tegelijkertijd bieden wij een onderneming als DIFFERIT een schat aan ervaring met een dergelijk groeiproces en hebben we een solide organisatie die de groeiambitie van DIFFERIT verder kan faciliteren.”

Ook Tarik El Hamdaoui, directeur van DIFFERIT, is tevreden met deze stap: “We wilden de volgende stap zetten met DIFFERIT en de organisatie een boost geven. Het is hiervoor noodzakelijk dat de achterkant van de organisatie deze groei kan faciliteren op het gebied van onder meer HR, recruitment en finance. De aansluiting bij een landelijke partij als Arcus IT is daarom een slimme stap voor ons: wij kunnen ons volledig focussen op onze dienstverlening en hierin bouwen op de stabiele organisatie van Arcus IT. Ik blijf aan als directeur en het gezicht van de organisatie. In die hoedanigheid ga ik me de komende jaren volledig richten op de verdere groei en ontwikkeling van het label DIFFERIT.”

                                                       

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper