De slimme geheimen van de werkplek van morgen

Er wordt veel geschreven over de moderne werkplek, waarmee we sneller, slimmer, beter en veiliger kunnen werken. Maar hoe kan dit eigenlijk? Wat zijn de slimmigheden die verstopt zitten in de werkplek van morgen? We vertellen u er graag meer over!

Integratie applicaties

In de werkplek van morgen krijgen we te maken met steeds meer applicaties, die echter wél geïntegreerd zijn in één webgebaseerd portaal. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om traditionele, lokale applicaties te integreren. Medewerkers werken vanuit een overzichtelijk dashboard waarin alle benodigde applicaties en programma’s te vinden zijn.

Single Sign On

Met behulp van Single Sign On loggen medewerkers alleen in de online werkplek in, waarna zij direct toegang hebben tot alle benodigde applicaties. Zij verliezen geen kostbare tijd meer aan het navigeren naar en tussen de benodigde programma’s, waardoor de werkzaamheden vereenvoudigd en efficiënter worden.

Multi-factor Authentication

Ook kunnen organisaties gebruik maken van Multi-factor Authentication, waarbij een extra beveiligingslaag wordt toegevoegd aan het inlogproces. Medewerkers voeren niet alleen een wachtwoord in, maar ook een extra code die bijvoorbeeld naar de eigen smartphone wordt toegestuurd.

Data Management

De werkplek van morgen zorgt voor een aanzienlijke verbetering in data management. Met behulp van Sharepoint wordt data centraal opgeslagen in plaats van op losse devices van medewerkers. Informatie is gemakkelijker te vinden, delen, beveiligen én beheren.

Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) is bij alle gebruik van mobiele apparaten onmisbaar. Hiermee beheert u vanaf een centraal punt alle mobiele apparaten in de organisatie en weet u precies welke werknemer op welke devices actief is. Ook kunt u op afstand software beheren, updates uitvoeren, de instellingen en rechten van applicaties beheren én het device wissen als het verloren is geraakt.

Autopilot

Waar apparaten nu nog altijd geconfigureerd en geïnstalleerd worden door de IT-verantwoordelijke, installeert de werkplek van morgen zichzelf. Dit bespaart veel tijd en levert daarom direct rendement op. Apparaten worden rechtstreeks bij de gebruiker afgeleverd, zonder tussenkomst van de IT-verantwoordelijke. Medewerkers maken met behulp van Autopilot een apparaat in enkele gemakkelijke stappen klaar voor gebruik. Ze maken verbinding met een netwerk, verifiëren hun gegevens en kunnen aan de slag. De IT-verantwoordelijke kan wél na de installatie onder meer de beleidsregels, profielen en apps beheren op apparaten.

En hier blijft het waarschijnlijk niet bij; de ene technische innovatie volgt de andere op. Onze werkplek wordt op deze manier steeds sneller, slimmer, beter én veiliger. Wilt u meer weten over de werkplek van morgen? Neem gerust eens contact met ons op!

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper