Het is tijd voor de Cloud!

Dat werken in de Cloud de toekomst is voor de accountancybranche, is geen geheim meer. Toch is een groot gedeelte van de kantoren nog niet klaar om de stap naar de Cloud te maken. Want hoe gaan we om met on premise-applicaties? Moeten we direct volledig overstappen of is een tussenfase ook mogelijk?

De Cloud ís de toekomst
Het werken in de Cloud biedt veel voordelen, dat is inmiddels wel duidelijk. Medewerkers kunnen eenvoudiger (samen)werken, data staat veilig opgeslagen en grote investeringen in lokale servers zijn verleden tijd.

Daarnaast verschuift de administratieve rol van accountant naar een adviesrol op basis van slimme data. Hiervoor is het noodzakelijk dat de informatie uit diverse bedrijfsapplicaties aan elkaar wordt gekoppeld, zodat er bruikbare inzichten ontstaan over resultaten, prognoses en kansen voor klanten. Door de applicaties in de Cloud te draaien, kunnen deze belangrijke koppelingen vaak relatief eenvoudig gerealiseerd worden.

De rol van de accountant is verschoven naar een adviesrol

Volledig naar de Cloud is vaak nog een stap te ver
Dat Cloud-werken klinkt dus wel goed. Toch werken veel organisaties nog met de belangrijkste lokaal draaiende applicaties, zoals CaseWare, Unit4 Business Suite of Alure. Hierin staat veel historie van een kantoor opgeslagen en alle medewerkers zijn gewend om hiermee te werken. Hier zomaar afscheid van nemen is vaak niet gewenst en een risicovolle en tijdrovende keuze. Daarnaast zijn de Cloud-varianten van deze applicaties vaak nog niet volledig toereikend.

Dus wat nu? We willen profiteren van de voordelen van de Cloud, maar wel voorzichtig omgaan met de transitie. En dat kan. Door te kiezen voor een hybride Cloud-omgeving, werk je als kantoor zowel met Cloud-applicaties als on premise-applicaties.

Ontdek Cloud Desktop
Maar hoe creëer je zo’n hybride Cloud-omgeving? Hiervoor ontwikkelden wij Cloud Desktop. Een virtual desktop waarbij gebruikers via een extern bureaublad toegang hebben tot alle benodigde applicaties. Deze oplossing is vooral geschikt voor kantoren die gebruik maken van de eerder beschreven lokale applicaties, maar wel op andere manieren deels in de Cloud (willen) werken.

De toekomst: Cloud Workspace
En wat nu als je als kantoor geen gebruik maakt van deze lokale applicaties? Hiervoor hebben wij Cloud Workspace ontwikkeld, de accountancywerkplek van de toekomst. In deze online werkplek komen voor elke medewerker alle applicaties, business apps en kanalen samen in een centraal dashboard. Ook biedt het alle ruimte en flexibiliteit richting de toekomst en vervolgstappen naar een volledige overstap naar de Cloud.

Wil je meer weten over onze ervaring en kennis in de accountancy? Neem gerust contact met ons op!

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper