ICT grootste valkuil binnen accountancybranche

Hoewel er binnen de accountancybranche steeds meer gebruik wordt gemaakt van SaaS-applicaties, staan er ook nog altijd veel servers on-premise. Dit maakt van ICT een grote valkuil. De afhankelijkheid neemt namelijk steeds verder toe en daarmee ook het belang van het waarborgen van de continuïteit en veiligheid. Dat is vandaag de dag geen gemakkelijke opgave. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, personeel is schaars en security wordt steeds complexer. Dit is dan ook hét moment om uw ICT uit te besteden. Wij zetten de vijf belangrijkste redenen voor je op een rij.

5 redenen om ICT uit te besteden

Accountantskantoren die de ICT-omgeving nog (gedeeltelijk) in huis hebben, lopen in de praktijk vaak tegen een aantal uitdagingen aan.

1. Technische ICT in eigen huis belemmert vooruitgang

Als accountantskantoor is ICT niet uw core business en daarom stel je specialisten aan. ICT-specialisten zijn echter schaars en dat geldt dus ook voor hun tijd. Deze tijd zou niet langer besteed moeten worden aan onderhoud, maar aan het leveren van toegevoegde waarde voor de business. Door de technische ICT uit te besteden, verdwijnt de baan van de ICT-beheerder niet, maar verandert deze. Hij zal veel minder bezig zijn met lokale devices en zich juist focussen op bijvoorbeeld het optimaliseren van processen en ontwikkelen van nieuwe diensten. Zo is de technische ICT niet langer een belemmering voor vooruitgang.

2. Het applicatielandschap verschuift naar de Cloud

Steeds meer veelgebruikte softwareoplossingen voor de accountancybranche worden vanuit de Cloud aangeboden. Denk aan CaseWare, Unit4 of Exact. De tijd dat je op locatie een zware omgeving nodig had, is dus echt voorbij. Niet alleen scheelt dit beheertijd en -kosten, maar ook op het gebied van security biedt dit een groot voordeel. Intern zul je nooit dezelfde mate van security behalen als bijvoorbeeld Azure garandeert of een gecertificeerd extern datacenter.

3. Controle en veiligheid waarborgen bij mobiel werken

Medewerkers die van 9 tot 5 achter dezelfde computer zitten, zijn allang verleden tijd. Steeds vaker wordt er buiten de kantoormuren gewerkt op flexibele tijden. Dit wordt een stuk eenvoudiger wanneer je jouw ICT naar de Cloud brengt. Je hoeft lokaal niets meer in te stellen en je voorkomt dat medewerkers zelf op zoek gaan naar (onveilige) applicaties om buiten kantoor te werken (denk aan Dropbox, Google Docs of WeTransfer). Zo behoud je de controle en waarborg je de veiligheid.

4. Server buitenshuis biedt kansen

Met medewerkers die steeds meer mobiel werken, wordt de beschikbaarheid van applicaties steeds belangrijker. Het is dan ook niet vreemd dat er een stijgende lijn zichtbaar is in het aantal transities naar de Cloud. De storingsgevoeligheid is lager dan on-premise en medewerkers kunnen vanaf ieder apparaat verbinding maken. Dit verhoogt de productiviteit en de werknemerstevredenheid.

5. ICT-professionals uitdagen

Nog niet iedere ICT-professional realiseert zich voldoende hoe snel de wereld verandert. De behoeftes en eisen van eindgebruikers en klanten met betrekking tot technologie veranderen en de ICT-afdeling moet hierin een voortrekkersrol vervullen. Door de ICT van on-premise te verplaatsen naar de Cloud daag je je IT-professionals uit om te vernieuwen. Niet langer denken vanuit de technologie, maar juist vanuit de eindgebruiker.

Is ICT voor jouw accountantskantoor ook een valkuil in plaats van een motor? Wij adviseren je graag om hier verandering in te brengen! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper