INSPIRATIE

Kosten besparen in de zorg? Krijg grip op je apparaten met Microsoft Endpoint Manager

Houd jij grip op de wildgroei aan apparaten in jouw zorginstelling? Al die honderden tot duizenden apparaten zwerven door je instelling. Wanneer je van elke mobiel en tablet weet bij wie die hoort, is er geen probleem. Maar weet je dit niet? Dan loop je cruciale veiligheidsrisico’s. Bovendien koop je dan wellicht overbodig nieuwe apparaten in en dat loopt in de kosten. Wat je hiertegen doet? Ontdek het in deze blog. 

Beeld_zonder_maak_devices

Extra apparaten? Extra risico 
De Afdeling Revalidatie schaft in 2020 nieuwe tablets aan, de Afdeling Dementie blijft toch liever op laptops werken en de Afdeling Ambulante Zorg vraagt aan IT of ze nieuwe telefoons kunnen krijgen, want de huidige werken zo sloom... Klinkt herkenbaar? Het gevolg is dat niemand weet wie welke apparaten gebruikt en of ze nog up-to-date zijn. Bovendien worden er op veel momenten nieuwe apparaten ingekocht, terwijl overbodige apparaten in de kast stof liggen te happen.

Door dit proces te stroomlijnen, voorkom je onnodige kosten door overbodige apparaten in te kopen. Dit doe je met de Microsoft Endpoint Manager. Een online portaal waarmee je apparaten van je bedrijf beheert. Zo weet je altijd waar apparaten zijn en kun je data op afstand wissen als iemand zijn apparaat kwijtraakt. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe. 

Bovendien bespaar je ontzettend veel tijd tijdens het on- en offboardingsproces. Gaat een collega weg? Dan geeft de Microsoft Endpoint Manager aan welke apparaten je moet innemen. Start er daarna een nieuwe collega? Dan kun je deze apparaten veilig, opnieuw uitgeven aan je nieuwe collega. Hoe wij dit realiseren voor onze klanten? Lees snel verder. 

Een goed begin, is het halve werk
Door medewerkers direct onderdeel te maken van het IDU-proces (in- en uit-dienst), houd je vanaf dag één de grip op de apparaten. Dit doen we door jullie salarissysteem direct te koppelen aan ons automatiseringssysteem. Maak je een nieuwe medewerker aan in het salarissysteem? Dan wordt er automatisch een gebruiker voor aangemaakt. Deze krijgt IT-rollen op basis van de betreffende functie en de IT-afdeling krijgt een automatisch berichtje dat het tijd is om alle bijbehorende apparaten voor deze nieuwe collega te installeren. 

Op deze manier heeft jouw nieuwe medewerker een vliegende start! Een medewerker voelt zicht direct welkom en gewaardeerd. En voor jou? Bespaart het ontzettend op de kosten. Want doordat gebruikers geen onnodige licenties of apparaten krijgen, heb je geen overschot. Ook heb je inzicht wanneer iemand weg gaat en zijn apparaten inlevert. Deze zet je in no-time weer in voor een nieuwe collega. Onnodig extra apparaten bestellen? Dat is dus voorgoed verleden tijd. 

Pak de regie terug op je IT
Benieuwd hoe je de Microsoft Endpoint Manager implementeert? Of wil je hier graag hulp bij? Dan kun je altijd onze IT-regisseur inschakelen. Deze specialist heeft kennis van IT, van de zorg én kent 80 procent van al jouw ketenpartners persoonlijk. Hij is hét centrale aanspreekpunt voor al je (zorg)medewerkers. Daarbij adviseert de IT-regisseur over complexe vraagstukken, zoals het managen van al jouw apparaten. Lees hier meer over wat de IT-regisseur voor je kan betekenen.

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper