CASE

Krol Wezenberg Accountants

Hoe kunnen we onze veiligheid waarborgen en onze efficiëntie vergroten? Wat is een goed alternatief voor ISDN? Hoe creëren we rust op de werkvloer? De samenwerking tussen Krol Wezenberg Accountants en Arcus IT draait onder meer om deze vraagstukken. We spraken met Dirk Krol – directeur Krol Wezenberg Accountants – en Erik van Rijn – accountmanager bij Arcus IT – over het antwoord op deze vragen én de samenwerking.

Krol Wezenberg Accountants

Krol Wezenberg Accountants is met haar twee vestigingen in Harderwijk en Kampen een bekend accountantskantoor in de regio. Met dertien bevlogen medewerkers biedt de organisatie een brede financiële dienstverlening aan haar klanten. Deze loopt van financiële administratie en belastingaangiftes tot aan het opstellen van de jaarrekening. Arcus IT is al enkele jaren ICT-partner van Krol Wezenberg Accountants. Dirk Krol: “Arcus IT verzorgt naar volle tevredenheid onze volledige ICT-omgeving: hardware, software, ICT-beheer, Cloud en telefonie. Dit levert ons veel gemak op en zorgt ervoor dat we hier geen omkijken naar hebben.”

Altijd en overal werken in de Cloud

Het is voor Krol Wezenberg Accountants belangrijk dat alle medewerkers overal en op elk apparaat kunnen werken. Daarom is er, in samenwerking met Arcus IT, gekozen voor een overstap naar de Cloud. “Het werken in de Cloud functioneert wat ons betreft optimaal. Met mijn eigen laptop kan ik wanneer ik wil, waar ook ter wereld veilig werken. Het enige dat ik nodig heb is een goede internetverbinding”, vertelt Dirk Krol.

Security speelt hierin ook een belangrijk rol. Erik van Rijn: “Onze Cloud-oplossingen zijn al van uitstekende beveiliging voorzien, maar als extra veiligheidsmaatregel hebben we gekozen voor een verbinding met het Arcus IT-datacenter. Als gevolg van de hoge beveiligingsgraad krijgt niet elk apparaat zomaar toegang tot het systeem van Krol Wezenberg Accountants, waardoor het werken in de Cloud niet alleen handig is, maar ook nog eens veilig.”

Rust op de werkvloer

De overstap naar de Cloud betekende ook dat Krol Wezenberg Accountants afscheid kon nemen van de traditionele lokale servers. Dit leverde nog een extra voordeel op. “Onze vorige IT-leverancier kwam minimaal eens per kwartaal langs voor het serveronderhoud, bijvoorbeeld voor updates. Dat leidde tot veel onrust en gedoe op de werkvloer. Altijd wanneer dat net niet uitkwam lag de server eruit of draaide er een update”, legt Dirk Krol uit.

“Die situatie is gelukkig verleden tijd voor Krol Wezenberg Accountants. Wij beheren de Cloud-omgeving online, waardoor de systemen zonder overlast optimaal draaien en het bedrijf altijd up-to-date is”, licht Erik van Rijn toe.

VoIP-telefonie

Met het verdwijnen van de traditionele ISDN-lijnen, moest Krol Wezenberg Accountants op zoek naar een andere telefonie-oplossing. “Arcus IT kwam met een goed alternatief: VoIP-telefonie, waarmee we bellen via het internet”, zegt Dirk Krol. “Natuurlijk moet Krol Wezenberg Accountants eerst investeren in bijvoorbeeld nieuwe telefoontoestellen, maar zij besparen direct op de telefooncentrale én belkosten. Deze liggen bij VoIP-telefonie lager, waardoor de investering direct rendement oplevert”, vult Erik van Rijn aan.

Vakgroep Accountancy

Om de samenwerking met én tussen klanten te stimuleren, organiseert Arcus IT meerdere keren per jaar een Vakgroep Accountancy-bijeenkomst. Een goed bezocht event door management en senior medewerkers van accountantskantoren. Erik van Rijn: “Tijdens deze bijeenkomsten presenteren en bespreken we regelmatig nieuwe technologieën en wisselen we ‘best practices’ op het gebied van IT met elkaar uit.”

Dirk Krol: “Dat zijn hele leerzame en aangename bijeenkomsten. Wij ontmoeten daar allerlei vakbroeders die ook klant zijn bij Arcus IT. Ik vind dat moedig, Arcus IT stelt zich hiermee kwetsbaar op. Gebruikers die met elkaar van gedachten mogen wisselen over goede en minder goede zaken, dat durft niet iedere partner.”

Samenwerking

“Uiteindelijk willen we werken met partners die net zo in het leven staan als wijzelf. Wij werken heel persoonlijk en gaan graag een stapje verder. Die opvatting heerst er ook bij Arcus IT. Al met al ben ik zeer tevreden over de samenwerking met Arcus IT”, besluit Dirk Krol.

Meer weten over onze oplossingen of over de Vakgroep Accountancy? Neem contact met ons op!

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES