CASE

AB Midden Nederland

Vooruitdenken, optimaliseren en groeien: dat zijn de speerpunten van AB Midden Nederland. De personeelsbemiddelaar werkt het liefst zo efficiënt mogelijk en goede IT helpt daarbij. ICT Manager Jan van ’t Ende, die inmiddels al ruim tien jaar bij de organisatie werkt, vertelt graag meer over het werken in de Cloud en onze samenwerking!

Dé flexpartner van Nederland

AB Midden Nederland is van oorsprong voornamelijk actief in de agrarische sector. Jan: “Dit doet het bedrijf al sinds 1963. Inmiddels richten we ons ook volle bak op de sectoren techniek, bouw & infra, logistiek & magazijn, groen en food & productie. Hiermee zijn we één van de grootste personeelsorganisaties in Midden en Zuid-West-Nederland. Een mooi bedrijf om voor te werken dus!

Meer dan tien jaar geleden startte ik als relatiebeheerder. Door de jaren heen vervulde ik functies zoals planner, teamleider en kwaliteitsmanager, met een stukje ICT. Sinds een paar jaar is ICT echt een apart onderdeel binnen ons bedrijf en focus ik mij volledig daarop. Als ICT Manager ben ik verantwoordelijk voor eigenlijk alles dat met IT en telecommunicatie te maken heeft. Daarnaast zie ik mezelf vooral als een procesverbeteraar. Ik kijk continu waar automatisering een rol kan spelen in het werk van collega’s. Dat ICT werkt is namelijk één ding, in het vooruitkijken liggen de kansen.”

Zonder ICT ligt het werk stil

Collega’s helpen om nog sneller en efficiënter te kunnen werken, is wat Jan het mooiste aan zijn werk vindt. “ICT wordt vaak gezien als ingewikkeld, daar ligt de uitdaging. Daarom focus ik mij altijd op de eindgebruiker, zij moeten er uiteindelijk mee werken. Alleen samen maken we mooie stappen.

Uiteindelijk kunnen we simpelweg niet zonder goede ICT. Je moet er niet aan denken om weer terug te gaan naar papier. Dat vertraagt de boel natuurlijk enorm. In plaats daarvan moeten we waarborgen dat we áltijd verbinding kunnen maken met bijvoorbeeld ons planningsprogramma en CRM- en HRM-pakket.”

Overgestapt naar de Cloud

Altijd en overal toegang hebben tot belangrijke documenten en systemen: dat is wat AB Midden Nederland voor haar medewerkers wil. “Daarom stapten we recent over op Azure: het Cloud computing platform van Microsoft. Samen met Arcus IT namen we afscheid van onze lokale server. We wilden namelijk niet langer dat als het internet eruit lag op ons hoofdkantoor in Houten, onze locaties in Bunschoten, Sliedrecht, Zaltbommel en Barendrecht ook platlagen.

Met het werken in de Cloud is overigens niet alleen het stukje continuïteit gewaarborgd, ook de security is goed geregeld. Daarnaast vervingen we gelijk vrijwel al onze hardware. Arcus IT zette al onze mensen over van desktop naar laptops, waarmee ze altijd en overal veilig aan het werk kunnen. Het werken in de Cloud is een stuk stabieler én flexibeler. Ook over het migratietraject ben ik zeer te spreken. Meerdere collega’s koppelden terug dat de overstap in de praktijk helemaal niet zo ingrijpend was en dat alles goed werd geregeld. Dat hoor ik natuurlijk graag.”

Gewoon goud

Jan spreekt erg positief over de samenwerking met Arcus IT. “Eigenlijk werken we al een jaar of twaalf samen, voorheen met Itass en sinds de overname in 2021 met Arcus IT. Natuurlijk vergelijken we af en toe met de rest van de markt, maar Arcus IT blijft zichzelf bewijzen. Van de overname hebben we weinig tot niets gemerkt. De samenwerking gaat op dezelfde voet verder. We werken nog steeds met dezelfde mensen, die al jaren bij ons over de vloer komen.

Ze kennen ons bedrijf, weten wat er speelt en begrijpen wat we nodig hebben. Dit is echt een pré voor een IT-partner. Je zit natuurlijk nooit voor altijd aan elkaar vast, maar toch voelt het soms alsof je met elkaar getrouwd bent. Daarom is een goede samenwerking zo belangrijk. Je moet weten wat je van elkaar kunt verwachten. Naast alles rondom ons systeem- en netwerkbeheer regelt Arcus IT ook een stukje support. Hierbij weet ik dat ik ze maar hoef te bellen en ik word direct goed geholpen. Dat is gewoon goud.”

Ook volledig kunnen vertrouwen op een professionele IT-partner? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd open voor mooie samenwerkingen!

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES