CASE

Marfo Food Group

Hoe het kan dat Marfo Food Group al vijftig jaar lang een toonaangevend bedrijf is in de voedselbranche? Dat ligt natuurlijk aan verschillende aspecten, maar sterke IT is in ieder geval een hele belangrijke. IT Manager Jaap Voogsgeerd vertelt hoe een allereerste klik met ons bedrijf door de jaren heen uitmondde in een langdurige samenwerking.

Sinds 1971 is Marfo gespecialiseerd in de bereiding van vers ingevroren maaltijdoplossingen. Jaap: “Dit doen we voornamelijk voor de luchtvaart, defensie, detentie, ziekenhuizen en supermarkten. Ik vind het prachtig dat ik sinds 2000 indirect bijdraag aan dit productieproces. De IT-wereld verandert continu, de ene na de andere technische ontwikkeling wordt geboren. Dus het is een mooie uitdaging om hier op een juiste manier op in te spelen. Zodat de organisatie waarvoor je werkt het nóg beter kan doen dan de rest in de branche.”

Jarenlange samenwerking

Toen Jaap ongeveer vijf jaar in dienst was bij Marfo, leerde hij Arcus IT accountmanager Fred Vorst kennen. “Destijds was Marfo nog onderdeel van luchtvaartmaatschappij Martinair. En Arcus IT had het voormalige Morgan Automatisering nog niet overgenomen. De tijden zijn veranderd, maar de samenwerking is nog net zo goed.”

De eerste klik ontstond bij de uitvraag van kwalitatieve hardware. Maar toen Marfo in 2008 zelfstandig verder ging en de IT naar eigen inzicht indeelde, verbreedde de samenwerking zich. “Het beheer van onze omgeving bleef destijds bij een andere partij, maar het vertrouwen in een soepel migratietraject gaven we aan Arcus.”

Vertrouwen in IT-beheer

Jaap vertelt dat al zijn Marfo-collega’s bijzonder te spreken waren over het migratieproject. “Alles verliep perfect. Dus sindsdien werkten ze continu op projectbasis bij Marfo. Totdat in 2019 bekend werd gemaakt dat ons bedrijf werd overgenomen door het Franse Fleury Michon. Opnieuw stelden we onszelf de vraag wie onze IT-infrastructuur moest beheren. Toen we polsten hoe we onze omgeving toekomstbestendig konden inrichten, kwam Arcus IT met het meest passende antwoord.

Dus vanaf 2022 migreren we naar een Public Cloud. Het volledige serverbeheer, behalve het AIX/ERP-gedeelte en het beheer van PC’s en laptops, valt vanaf dan onder de verantwoordelijkheid van Arcus IT. Daaronder valt bijvoorbeeld ook het bewaken van licenties en onderhoudscontracten. Hier hebben we alle vertrouwen in. Arcus IT bewees zich de afgelopen jaren als een berouwbare, flexibele partner met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We weten dat we op ze kunnen bouwen!”

Goede IT noodzakelijk

Hoe belangrijk een sterke IT-infrastructuur voor Marfo is, legt Jaap uit aan de hand van een concreet voorbeeld. “Wij kunnen geen moment zonder IT. Zo hebben we een tijd problemen gehad met onze storage-omgeving. Hierdoor viel het netwerk soms uit, waardoor niemand meer toegang had tot de server. Dit betekende ook dat zij niet meer bij hun documenten of applicaties konden. E-mails kwamen niet meer binnen en de productie wist niet meer welke maaltijden geproduceerd moesten worden.

Zo zie je maar dat één probleem in de IT je hele business stil kan leggen. Een risico die wij als specialist natuurlijk niet kunnen nemen. We bestaan inmiddels vijftig jaar en leveren wereldwijd dagelijks ongeveer 150.000 maaltijden. Hiervoor moeten we voor 100% kunnen vertrouwen op de technologie in onze productielocatie.” 

Dezelfde mentaliteit

Jaap kijkt erg uit naar de verdere samenwerking. “Het is fijn werken met Arcus IT. We delen dezelfde mentaliteit: ‘Niet lullen, maar poetsen’. De medewerkers zijn hands-on en staan direct voor je klaar wanneer dat nodig is. Ook ’s avonds laat of in het weekend. Als er echt iets moet gebeuren, dan wordt dat geregeld. Een instelling die wij herkennen én waarderen!”

Ook vol vertrouwen het beheer van je IT-infrastructuur uit handen geven? Neem vooral contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag!

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES