CASE

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Samenwerkingsverband Noord-Nederland, afgekort SNN, is een samenwerkingsverband van Groningen, Friesland en Drenthe. Zij verstrekken subsidies en komen op voor de belangen van het Noorden, in Den Haag én Brussel. Ook zetten zij zich in om bedrijven, instellingen en overheden met elkaar te verbinden om Noord-Nederland nóg mooier en sterker te maken.  

Betrokken bij de provincies  
“Wij stimuleren en faciliteren ideeën en ambities die bijdragen aan de ontwikkeling van Noord-Nederland”, aldus Inge Meijering. Inge is sinds een jaar actief als chief information security officer bij SNN en woont zelf in de buurt van Assen. “Een mooie subsidie die me erg is bijgebleven, is de ‘Open Innovatie Call’. Het Universitair Medisch Centrum Groningen kreeg toen een bedrag van bijna 4 miljoen euro, om de ontwikkeling van digitale zorgapplicaties te versnellen. Ook zijn er veel subsidies beschikbaar gesteld in het aardbevingsgebied. Wij zorgen ervoor dat dit geld bij de juiste mensen terechtkomt. Het is heel tof om je in te zetten voor een organisatie die zo nauw betrokken is bij je woonomgeving!” 

Klein team, grote verantwoordelijkheid 
“We zijn geen enorm grote organisatie, we werken met een team van 140 man. Ik werk veel zelfstandig maar werk ook samen met collega’s uit allemaal verschillende teams, omdat mijn werk nogal divers is. Ik houd me bezig met de informatiebeveiliging en privacy binnen SNN”, zegt ze. “Wat ik concreet doe? Ik schrijf het informatieveiligheidsbeleid en zorg ervoor dat deze operationeel wordt. Ik voer risicoanalyses uit en sluit verwerkingsovereenkomsten af met derde partijen. Maar ik geef ook workshops en schrijf onder andere playbooks voor bedrijfscontinuïteitsmanagement, bijvoorbeeld over wat we doen bij een cyber attack. Het is een zeer diverse rol!”  

Vaste ICT-partner 
“Ik heb deze organisatie heel bewust gekozen: er heerst een vrije, open cultuur waar ik me echt in thuis voel. Je krijgt veel vrijheid en omdat het een kleine organisatie is, krijg je dingen snel voor elkaar. Dat neemt niet weg dat het een grote klus is, daarom is de hulp van Arcus IT heel fijn!” vertelt Inge. Deze samenwerking bestaat al sinds 2009.  

Meedenken en samenwerken  
“Arcus IT heeft ons voorheen heel erg geholpen met de transitie naar de Cloud. Nu dat staat, helpen zij ons bij alle aspecten van kantoorautomatisering: beheer, projecten, maar ook de uitrol van de laptops en mobiele telefonie. Daarnaast zijn zij onze supportafdeling voor IT. Collega’s kunnen tickets inschieten over IT-vragen óf even langslopen. Er zit namelijk wekelijks iemand van Arcus bij ons op kantoor.” Hoe bevalt de samenwerking haar? “Enorm goed. Het team denkt echt met ons mee en we pakken dingen samen aan. Zien ze iets geks op de monitoring? Dan bellen ze meteen even. En hebben we een mooie veiligheidsstrategie opgezet? Dan zorgen zij ervoor dat we dit goed vertalen naar de praktijk.”  

Noordelijke nuchterheid  
“SNN is een ontspannen en vrije organisatie waarin iedereen ‘lekker gewoon’ met elkaar omgaat”, zegt Inge lachend. “Dat zal de Noordelijke nuchterheid zijn, maar zo ervaren we het ook bij Arcus. Ze zijn oprecht en toegankelijk.” En wat Arcus uniek maakt? “Ze denken echt met ons mee en betrekken verschillende expertises bij vraagstukken als dat nodig is. Nu hebben wij bijvoorbeeld contact met een security officer, die ons kan helpen bij een vraagstuk rondom kwetsbaarhedenmanagement. Het team van Arcus bezit een brede skillset die ze goed weten in te zetten.” 

Ook behoefte aan een vaste ICT-partner die jouw organisatie ondersteunt waar nodig? Neem dan contact met ons op!   

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES