Twee steengoede ideeën om de Digitaliseringsvoucher Drenthe te benutten

Wist je dat je als Drentse mkb’er subsidie kunt krijgen voor digitalisering? Er ligt €1.500 tot €3.000 voor je klaar, mede aangeboden door de Europese Unie. De subsidie heet officieel de Digitaliseringsvoucher Drenthe 2022, op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland lees je alle details. Het is echt een gemiste kans als je deze subsidie niet benut! Graag brengen we je op ideeën hoe je deze voucher slim inzet voor jouw bedrijf.   

Securitycheck 

Denk je dat je security goed op orde is en wil je dat graag zeker weten? Of vermoed je dat er kwetsbaarheden in je systeem zitten, maar weet je niet hoe ernstig het eigenlijk is? Een securitycheck geeft uitsluitsel. Onze ervaren securityexperts lichten je hele systeem van A tot Z door en presenteren onze bevindingen in een praktisch rapport. Handig als startpunt voor verbeteringen. Of als second opinion voor je huidige security-expert. 

Voor de check installeren we professionele software op je systeem, waarmee we werkelijk alles doormeten. Of je e-mailserver actuele protocollen gebruikt, of je nog ergens Windows 7 hebt draaien, of je website SSL-certificaten gebruikt en bekende kwetsbaarheden heeft en ga zo maar door. Het resultaat is een lange lijst met technische bevindingen, die wij vervolgens helder samenvatten in een bondig rapport met concrete aanbevelingen. Dan weet je precies waar je staat met je security.  

Naar de Cloud met Microsoft Business Premium 

Werk je nog op een lokale server? Dan is dit hét moment om over te stappen naar de Cloud. Gebruik de subsidie om te migreren naar Microsoft Business Premium. Daarmee staan al je bestanden in OneDrive en kun je voortaan overal online werken. Met SharePoint deel je bestanden veilig met derden en werk je online samen. Met Teams chat je en hou je online meetings, en zo zijn er nog veel meer handige tools. Hoe dan ook kunnen die stoffige en stroomvretende servers de deur uit.  

Daarnaast biedt juist dit Premium-pakket je veel mogelijkheden om je security te verbeteren: 

 • Veilige inlog met tweefactor authenticatie 
  Veel criminelen zijn uit op de inlog van één van je medewerkers. Slaagt hij erin het wachtwoord te raden? Dan kan de crimineel overal bij. Nou ja, tenzij je tweefactor authenticatie gebruikt, wat in Microsoft Business Premium standaard is inbegrepen. Daarmee is er voor het inloggen behalve het wachtwoord ook nog een code nodig die wordt verstuurd naar een ander apparaat, zoals de smartphone van je medewerker. En die bezit de crimineel niet, dus zo komt hij alsnog je netwerk niet binnen.

 • Laptops en smartphones beheren op afstand 
  Wat als de smartphone van één van je medewerkers wordt gestolen of iemand vergeet zijn laptop in de trein? Behalve vervelend is dat ook een risico, zo’n apparaat biedt toegang tot jouw netwerk. Microsoft Business Premium geeft je met Intune een sterk weerwoord, dat is software voor ‘mobile device management’. Raakt een device vermist? Dan maak je hem op afstand onklaar en kan niemand er meer wat mee.

 • Je mailserver is automatisch up-to-date 
  De mailserver ‘exchange online’ wordt automatisch up-to-date gehouden, de laatste updates – ook wel patches genoemd – staan erop zodra ze beschikbaar zijn. Zo ben je optimaal beschermd tegen dreigingen. Met een mailserver op locatie gebeurde het frequent dat de installatie van zo’n patch enkele weken of zelfs maanden op zich liet wachten, een periode waarin je kwetsbaar bleef. Onnodig. Met Microsoft Business Premium is dat risico uit de lucht.

 • Stel voorwaarden aan toegang tot je netwerk 
  Wil een medewerker inloggen met een laptop waarop diverse updates nog niet zijn uitgevoerd? Dat is een risico; juist in de updates worden de bekende kwetsbaarheden verholpen. Met conditional access stel je voorwaarden aan de toegang tot je netwerk. Je geeft bijvoorbeeld alleen apparaten toegang met up-to-date software. Of je beperkt toegang tot je data wanneer een openbare WiFi-verbinding wordt gebruikt. Zo hou je de risico’s in de hand. En bij Microsoft Business Premium is conditional access standaard inbegrepen. 

Krijg hulp bij het aanvragen én invullen 

Wellicht staat één van bovenstaande punten op je verlanglijstje. Realiseer dit dan nu met de Digitaliseringsvoucher! Heb je een ander project voor ogen? De voorwaarden voor de subsidie zijn vrij ruim gedefinieerd, dus er is nog veel meer mogelijk.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie of wil je eens sparren over een waardevolle invulling? Wij denken graag met je mee. Neem voor meer informatie contact op met Johan Magnus uit ons kantoor in Emmen via 088-8880700. 

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper