Egeria verenigt Arcus IT en Accent

Investeerder Egeria heeft een meerderheidsbelang genomen in zowel Arcus IT als automatiseerder Accent uit Sneek. Hiermee ontstaat een omvangrijke en financieel krachtige IT-dienstverlener met 250 medewerkers verspreid over heel Nederland. Met de steun van het gerenommeerde private equity huis Egeria zal de groep haar buy & build-strategie verder uitvoeren en wil het een top vijf speler worden in ICT-dienstverlening voor de mid-market.

“In onze branche wordt expertise, zoals van data en security, steeds specialistischer en talent almaar schaarser”, licht Rob Verbeek, oprichter en CEO van Arcus IT Group toe. “Daarin maken we nu twee grote stappen. Door onze krachten te bundelen met Accent staan we sterker. Zo bouwen we onze solide positie in de noordelijke provincies verder uit en neemt onze gezamenlijke expertise toe. En met Egeria hebben we de financiële slagkracht om verder te groeien en de benodigde expertise in onze organisatie te verankeren.”

Explosieve groei
Arcus IT maakt een explosieve groei door. In 2016 telde het bedrijf nog maar achttien medewerkers, vandaag zijn dat er 250. Rob Verbeek: “We hebben al twaalf overnames afgerond en succesvol samengesmeed tot een geïntegreerde ICT-dienstverlener. Zo zijn we al jaren trendsettend in de consolidatie van ICT Managed Service Providers. Inmiddels zijn er diverse andere buy & build-platformen ontstaan, vaak met een private equity partner aan boord. Arcus IT heeft nu in Egeria een krachtige partner gevonden die naast financiering ook veel ervaring meebrengt met het opschalen van ondernemingen.”

Sterke marktpositie
Sander van Alphen, partner bij Egeria: “We zien ernaar uit om met het management van Arcus IT en Accent samen te werken en hen te ondersteunen bij organische groei en overnames. Beide bedrijven hebben de laatste jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt en een sterke marktpositie opgebouwd in de Nederlandse IT-markt van managed services. De combinatie van Arcus IT en Accent zal nog beter in staat zijn om haar klanten te ondersteunen. Wij hebben veel vertrouwen in het team en kijken uit naar onze samenwerking.”

Maak kennis met Accent
Gewoon eerlijke ICT. Daar staat Accent al 27 jaar voor. Met hun kenmerkende mentaliteit – opgestroopte mouwen, gefocust en vol vakkennis – zijn ze een begrip in Cloudwerkplekken en telefonie-omgevingen. Commercieel directeur Wim Behage: “In onze branche wordt steeds vaker om complexere en multidisciplinaire dienstverlening gevraagd. Schaalvergroting is daarvoor noodzakelijk. We zijn trots dat we nu samen met Arcus IT en Egeria gaan bouwen aan een landelijk opererend bedrijf, met een sterk regionaal karakter. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten hiermee de beste dienstverlening bieden, ook in de toekomst.”

Heb je vragen over Accent of Egeria? Neem gerust contact met ons op

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper