CASE

Bij de hand

‘Onze server was verouderd en moest eigenlijk vervangen worden, maar omdat we met steeds meer medewerkers flexibel en buiten kantoor werken, hebben we ook gekeken naar andere mogelijkheden dan een server op ons eigen kantoor.

Samen met Arcus IT, waar we via Arcus IT al sinds 2010 bekend mee zijn, kwamen we uit op het Online Virtual Office systeem. Een mooie oplossing, want met dit systeem kunnen de medewerkers overal inloggen in hun werkomgeving. Je bent elders aan het werk alsof je op kantoor bent. En dat betekent weer meer mogelijkheden om bijvoorbeeld vanuit huis te werken. Onze medewerkers zijn veel bij de diverse opvanglocaties en dan kunnen ze voorafgaand aan een gesprek thuis hun mail checken of hun afspraak voorbereiden, maar ook op de opvanglocaties kunnen ze al hun gegevens raadplegen.

Met deze oplossing wordt de back-up gemaakt door Arcus IT, al onze gegevens staan op hun beveiligde server. Een ander voordeel is dat we nu een maandelijks bedrag betalen voor de kosten van het gebruik van de server. Je spreidt daardoor de investering. Ten slotte is het ideaal dat Arcus IT ervoor zorgt dat je altijd met de nieuwste licenties van je software werkt. Daar hebben we geen omkijken naar. Alleen van het specifieke softwarepakket van ons gastouderbureau sturen we de updates door, die Arcus IT dan weer op de server installeert.

Bij problemen kunnen we altijd contact opnemen met de helpdesk, dan helpen de medewerkers ons verder. Ook bij de omzetting naar het nieuwe systeem is alles soepel verlopen. De installatieproblemen bij ons eigen pakket hebben ze in samenspraak met de leverancier uiteindelijk ook kunnen oplossen. En dan merk je dat Arcus IT je echt werk uit handen neemt.

Als laatste is het prettig werken met mensen die energie en vrolijkheid uitstralen. Tijdens de omzettingsperiode was het contact met Arcus IT plezierig en laagdrempelig. En dat geeft vertrouwen.’

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES