CASE

LaVie Accountants

Hoe kunnen we onze continuïteit waarborgen? Hoe voorkomen we snelheidsproblemen in ons systeem en het vastlopen hiervan? Op welke manier zorgen we ervoor dat Caseware goed geüpdatet wordt? Met deze vragen kwam Lizette van Vianen van LaVie Accountants & Belastingadviseurs, terecht bij Arcus IT. We spraken met haar en IT-adviseur Bas Heeremans over de antwoorden op deze vragen en het resultaat van de samenwerking tussen beide partijen! 

LaVie

LaVie is een klein accountantskantoor, gevestigd in Nieuwekerk aan de IJssel. Met een team van zeven mensen houdt het bedrijf zich bezig met administratieverwerking, fiscale aangiftes en fiscaal advies voor het kleiner MKB. “We werken volledig digitaal om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. We willen dat alle data goed en veilig opgeslagen staan, maar we hebben geen IT-beheerder in dienst die dit voor ons kan waarborgen. Daarom werken we samen met Arcus IT!”

Snelheid en continuïteit

Voorafgaand aan de samenwerking met Arcus IT werkte LaVie samen met een andere ICT-dienstverlener. “Dit was een fijne klantgerichte partij, maar we hebben jaren snelheidsproblemen ervaren in ons systeem. Hierin wezen verschillende partijen naar elkaar en werden we dus van het kastje naar de muur gestuurd. We hebben toen de keuze gemaakt om over te stappen naar de CaseWare Cloud, maar ook dit werkte voor ons niet goed. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuwe ICT-partij en kwamen hiervoor in contact met Arcus IT.”

Arcus IT kon Lizette goed helpen bij haar uitdagingen. Bas: “Wij hosten Caseware in ons eigen datacenter voor diverse accountantskantoren en bieden hiermee een hoge performance. Dit was het antwoord op een van de uitdagingen van LaVie op het gebied van continuïteit én snelheid.”

Voor LaVie bleek dit van groot belang. Lizette: “We hadden twee partijen uitgenodigd waarbij we een goed gevoel hadden. Toen bleek dat Arcus IT voor meerdere accountantskantoren naar tevredenheid de hosting van Caseware verzorgt, was dit doorslaggevend in onze keuze.”

Sneller en stabieler

Het bleek een schot in de roos. “We hadden tien jaar eerder over moeten stappen. Onze systemen werken veel sneller, het platform is stabiel en de helpdesk werkt heel prettig. We hebben geen last meer gehad van vastgelopen systemen. Bij de vorige Cloud-provider werkten we op een gegeven moment met een grotere datalijn, maar zelfs dat loste niets op. Nu zijn we terug naar een kleinere lijn via Arcus IT en dat werkt perfect.”

Ook op het gebied van veiligheid en advies is de samenwerking goed. Bas: “Voorheen scande LaVie bijvoorbeeld documenten naar een lokale NAS-server. Dit kon veiliger en gemakkelijker, door alles via e-mail te versturen en op te slaan in de Cloud. Zo proberen we op alle vlakken de efficiëntie en veiligheid te optimaliseren.”

Samenwerking met Arcus IT

LaVie is dan ook zeer tevreden met de samenwerking met Arcus IT. “Ook de overgang naar Arcus IT is heel soepel verlopen. Op vrijdagmiddag zijn we uitgelogd en op maandagochtend kwam er iemand van Arcus IT op kantoor die ons alles heeft uitgelegd en ons weer in de lucht heeft geholpen. Arcus IT werkt met moderne software, waardoor we geen last meer hebben van vastlopende systemen en dat is voor ons het belangrijkst. Het is onze investering zeker waard. Ik kan Arcus IT zonder meer aanbevelen!

Ben je ook op zoek naar meer continuïteit in jouw systemen en optimale performance van Caseware? Neem gerust eens contact met ons op voor een adviesgesprek!

Whitepaper

Ontdek jouw roadmap naar de online werkplek

BEKIJK DEZE ANDERE CASES