Microsoft 365 voor de eerstelijnszorg

Organisaties in de eerstelijnszorg hebben met diverse uitdagingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan het optimaal beveiligen van informatie, aan efficiënt werken, maar ook aan het werken met de laatste technologie. Ook thuis werken is daar een onderdeel van. Of werken in combinatie met het Huisarts Informatie Systeem (HIS).

Vanuit Arcus IT werken we al jarenlang samen met diverse organisaties in de eerstelijnszorg. We zien dat veel organisaties twijfelen over de overstap naar de cloud. Onze ervaring leert dat dit een grote stap kan zijn, daarom adviseren wij onze klanten om eerst met Microsoft 365 te gaan werken. Hiermee kun je een aantal belangrijke efficiëntieslagen maken én de eerste ervaring met de voordelen van de cloud opdoen.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is de nieuwe naam van het complete pakket oplossingen dat Microsoft biedt om efficiënt te werken. In het verleden heette dit Office 365 en daarvoor Microsoft Office. Microsoft heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een bedrijf dat software verkocht naar een bedrijf dat oplossingen aanbiedt, waar organisaties in de praktijk echt wat aan hebben. Oplossingen om samen te werken, op basis van de nieuwste technologie, zodat je altijd over de beste spullen beschikt.

Hoe werkt het in de praktijk?

Even snel de assistente bellen voor een vraag over een patiënt? Of er even heen lopen? Het is slecht één voorbeeld van een gangbare manier van werken binnen de eerstelijnszorg. Het lijkt makkelijk, maar in de praktijk kost het meer tijd dan je denkt en is er veel kans op fouten. Bijvoorbeeld omdat de assistente in gesprek is, of niet direct weet waar de vraag over gaat en in de haast een verkeerd antwoord geeft. In Microsoft 365 stel je de vraag in de chatfunctie van Teams. Zo hoeven beide partijen niet te wachten op de ander. Bovendien wordt alles wat je hier bespreekt altijd centraal opgeslagen. Zo kun je de informatie altijd nog eens teruglezen, op een later moment of zelfs vanaf een andere locatie.

Wat levert het op?

Naast het bovenstaande voorbeeld over efficiënt samenwerken zijn er nog diverse andere voordelen. Zo werk je met Microsoft 365 altijd met de nieuwste versie, omdat het product automatisch geüpdatet wordt. Wij zien dat veel organisaties, zowel de eerstelijnszorg als daarbuiten, op verouderde systemen werken, met alle risico’s van dien. Zo ben je bijvoorbeeld kwetsbaarder voor invallen van buitenaf. Bij Microsoft 365 wordt dit centraal geregeld en heb je hier dus geen omkijken meer naar. Voor veel van onze klanten is dat een hele geruststelling. Bovendien geldt dat als er als organisatie universeel met dezelfde systemen gewerkt wordt, je veel aan flexibiliteit wint. Niet alleen wordt thuis werken mogelijk, een medewerker kan zelfs op een andere locatie gaan werken. Maar wat het vooral oplevert is tijd. Tijd die je nu kwijt bent aan randzaken, kun je besteden aan de patiënt.

Kortom, de voordelen nog even op een rijtje:

• Verbetering van de interne en externe communicatie
• Efficiënt samenwerken
• Gemakkelijk documenten delen en inzien
• Persoonlijke mailboxen
• Geen tijd meer besteden aan “office” taken maar tijd voor de patiënt
• Met Microsoft 365 ben je altijd up-to date
• Veilig kunnen werken met de beste security
• Altijd en overal werken
• Interne processen vereenvoudigd
• VoIop mogelijkheden binnen je werkplek
• Online consulten met de patiënt
• Geen stoffige serverkasten meer
• Altijd in control over jouw digitale werkplek
• Kostenbesparing

Waarom Arcus IT?

Wij hebben jarenlange ervaring binnen deze sector en dat betekent dat we vrijwel elke situatie wel een keer gezien hebben. Toch begrijpen we hierdoor ook als geen ander dat geen enkele organisatie hetzelfde is. Daarom gaan we vooral graag het gesprek met jullie aan. Aan de hand van jullie situatie, visie en uitdagingen bepalen we samen wat de beste oplossing is en hoe we jullie naar een toekomstbestendige oplossing kunnen leiden. Naast Microsoft 365 zijn er talloze andere oplossingen en mogelijkheden om jouw doelstellingen te bereiken. We denken graag met je mee!

Neem contact met ons op!

Microsoft 365 in jouw huisartsenpraktijk

Gratis whitepaper:
'Formuleer jouw routekaart naar de online werkplek'
Download de whitepaper